Skip to content

Narrow screen resolution Wide screen resolution Increase font size Decrease font size Default font size default color green color orange color
Начало Творчество Най-великият българин - Васил Левски
Най-великият българин - Васил Левски PDF Print E-mail

СОУ Белослав - Васил Левски Презентацията “Най-великият българин” е по повод 135 години от обесването на Васил Левски. При изготвянето й се стремихме посредством познатите им методи, да покажем на учениците информация, получена изцяло от книгите, и по този начин да ги убедим, че книгата може да им даде също толкова знания, като в допълнение ще предизвика тяхното въображение. При използването на нагледен материал са показани картини на известни художници или снимки, които са им малко познати. Интерес предизвикват картините “Залавянето на Левски” на Никола Кожухаров, “Левски пред съда” на Калина Тасева, “Обесването на Васил Левски” на големия български художник Борис Ангелушев.

Автор е Петранка Василева - библиотекар в СОУ "Св.св. Кирил и Методий" град Белослав, със съдействието на преподавателите по история и български език и литература.

С тази презентация беше илюстриран доклад на тема "Патриотичното възпитание на учениците чрез нетрадиционни форми на дейност в училищната библиотека" по време на  конференцията  "Училището желана територия на ученика"

 

 
< Prev
Top